"Kopytko"
Bohater powieści przypomina ślepca, który nie potrafi zobaczyć tego, co najcenniejsze w życiu, chociaż znajduje się to w zasięgu ręki. Wciągnięty w wir robienia kariery zatraca z wolna siebie.
Dopiero niezbyt dramatyczne, ale znaczące zdarzenie uruchamia lawinę, która przywraca bohaterowi wzrok. Zaczyna dostrzegać barwy znaczeń życia, radość i umiejętność znajdowania szczęścia w najzwyklejszych rzeczach. To książka o przebudzeniu i znalezieniu radości w najprostszych, codziennych sprawach. Powieść-laureatka w konkursie pod hasłem "Znajdź w sobie humor Nicka Hornby'ego - Bridget Jones w męskim wydaniu". To również debiut powieściowy Krzysztofa Czarnoty, dziennikarza, satyryka, wychowanka Marcina Wolskiego, scenarzysty, felietonisty, akrobaty, a przede wszystkim - ZAKLINACZA KONI na małym rancho. Z obawą debiutanta lecz również wrodzoną przekorą do wszystkiego co na wskroś współczesne autor zaczyna swą opowieść o mężczyźnie opanowanym przez sztuczną plastikową cywilizację, w jakiej dziś żyjemy. Samonapędzająca się machina, gdzie człowiek goni grosz za groszem, by zwiększyć konsumpcję, by ta z kolei napędziła produkcję i tym samym wywołała wzrost gospodarczy musi kiedyś runąć ale co wówczas zrobi główny bohater tak bardzo w tą rzeczywistość uwikłany, dokąd pójdzie, kto stanie się jego najbliższym przyjacielem. Ludzka natura, pełna niespodzianek sprawi, że do głosu dojdzie niezwykły dar - dar zaklinania koni, przyrody i całego świata wokół
Ja o książce: Lekko się czyta, treść ciekawa, książka "wciąga". Polecam
Koniarz
Gdzieś widziałam tą książkę...Chyba u koleżanki. Zapytam się jej Jak tylko uda mi się zdobyć książkę to przeczytam
Musi być ciekawa
Pzdr
Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie jest. Czytałam komentarze na temat tej książki i były bardzo podzielone, jedni mówili, że jest świetna, inni że zbyt banalna...
Koniarz
I tak ją przeczytam jak zdobęde Jeśli dotwam do ostatniej strony
Ale myśle że może być naprawde spoko
Jeździec
ksiazka jest boska czytalam 3 razy!!
Koniarz
O! Może przeczytam???
Jeździec
taka inna niz wszystkie ale BOSKA !!!!!!!